mehrere Markisentücher als Fächer

Zonnescherm­doeken / Volants

Een zonnescherm gaat vele jaren mee, maar zelfs de meest robuuste doeken verslijten uiteindelijk en de kleuren vervagen. Dan is het tijd voor een nieuw zonneschermdoek. Bestel eenvoudig kant-en-klare zonweringsdoeken voor het nieuwe bekleiding van een bestaande zonnescherm.
U vindt bij ons ook een vervanger voor uw volant. Wij produceren volants tot 100 cm lengte.
Wil je zelf creatief zijn? Onze zonneschermdoeken zijn ook per meter verkrijgbaar voor individueel gebruik.

Zonneschermdoek per meter voor uw individuele privacybescherming of voor universele verdere verwerking.

 • Doeklengte mm-exact selecteerbaar
 • Doekbreedte 120 cm voor effen, blokstrepen en meerstrepen
 • Doekbreedte 180 cm voor Waterproof-stoffen (waterdichte kwaliteit)

Kant-en-klaar zonneschermdoek op maat gemaakt voor het opnieuw bekleden van zonneschermen met hoogfrequent gelaste naden.

 • Op maat gemaakt
 • max. breedte: 1000 cm
 • max. uitval: 510 cm
 • Verschillende zoom varianten
 • Als optie 20 cm hoge volant in verschillende vormen

Vervang uw volant die door slijtage is aangetast of zorg voor meer zonwering met een langere volant.

 • Op maat gemaakt
 • max. breedte: 1000 cm
 • Hoogte tussen 20 cm (Standaard) en 100 cm
 • Verschillende zoom varianten
 • Verschillende volant-vormen

U hebt al een zonnescherm en wilt het zonneschermdoek vervangen – wij ondersteunen u graag bij dit project! Om het nieuwe doek te bestellen, hebben we enkel de afmetingen van de uitval en breedte van uw zonnescherm nodig. En als uw zonnescherm een volant heeft, kunt u deze – met een golvende of met een rechte onderkant – tegelijkertijd bestellen.

Kies uit meer dan 150 verschillende zonweringdoeken in effen, blokstrepen of meerstrepen. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om uit te kiezen voor het type zoom. Alle zomen blijven aan de zijkanten open, zodat bevestigingsstangen of latten kunnen worden aangebracht. Sommige zomen hebben zelfs een geÔntegreerd PVC-rondsnoer.

Onze zonneschermdoeken - ook wel zeildoeken genoemd - worden vervaardigd met hoogfrequent gelaste naden en voldoen dus aan de hoogste kwaliteitsnormen. Deze techniek zorgt voor een beter uiterlijk, een langere duurzaamheid en een zeer goed wikkelgedrag. Een ander voordeel van deze methode is dat het doek waterdicht is in de naadzone.

Deze stoffen zijn gemaakt van 100 % spindopgekleurde merkacryl en zijn waterdicht tot een waterkolom van ca. 300 mm, vuilafstotend en kleur- en UV-bestendig door de speciale coating met Teflon. Zij zijn verkrijgbaar als monostoffen in slechts ťťn kleur of als blok- of meerstrepenstof.

Deze stoffen zijn gemaakt van 100 % merkpolyester en zijn vuilafstotend en waterdicht tot een waterkolom van ca. 1500 mm door middel van een PVC-coating. Deze stoffen zijn moeilijk ontvlambaar volgens DIN 4102 B1 en verkrijgbaar in uni of blokstrepen.

Onze zonweringsdoeken zijn ook verkrijgbaar per meter voor individuele verwerking. Gebruik onze hoogwaardige stoffen voor uw eigen creaties, bijvoorbeeld voor individuele privacyschermen, ligstoelen, strandstoelen of slijtvaste tassen. De breedte van het zonneschermdoek per meter hangt af van het type doek dat u kiest. De stoflengte is vrij te kiezen.

Een volant is een extra strook stof aan de voorlijst van uw zonnescherm en biedt extra decoratieve bescherming tegen de zon. Bij de meeste zonneschermen wordt de volant het hele jaar door zonder bescherming blootgesteld aan de constante weersomstandigheden en kunnen er geleidelijk tekenen van slijtage optreden. De kleur van de volant verbleekt of hij gaat barsten. Het goede nieuws is dat de volant meestal relatief gemakkelijk te vervangen is. Vaak wordt de volant met behulp van een (kunststof) doekpees aan de voorlijst bevestigd. Trek dit eerst uit de zoom van de volant. Dan kunt u gemakkelijk de volant uit de houder trekken en vervangen door de nieuwe.