Rollladen an zwei Fenstern eines Hauses

Rolluiken & Roldeuren

Een rolluik biedt vele positieve eigenschappen. Gebruik van hoogwaardige materialen garandeert kwaliteit en een lange levensduur. De dikke laklaag van het aluminiumpantser maakt de kleuren bijzonder weerbestendig en lichtecht. Zo laten onze veelzijdige designmogelijkheden en kleurvarianten niets te wensen over.

Voorzetrolluik op maat

Ramen behoren tot de energetische zwakke punten van huizen, omdat er tijdens het koude seizoen veel warmte verloren gaat door het glas en het kozijn. Met voorzetrolluiken kunt u uw huis op elk gewenst tijdstip voorzien van rolluiken, aangezien deze voor het raam zijn geplaatst. De revisiedeksel bevindt zich buiten, zodat service- en reparatiewerkzaamheden snel en schoon van buitenaf kunnen worden uitgevoerd.

Hausfront mit Voorzetrolluik mit Rundkassette

Voorzetrolluik

De voorzetkast wordt voor het venster gemonteerd. Zo wordt de geluidswering verbeterd en het ontstaan van koudebruggen verhinderd, zonder dat de vensterhoogte wordt beÔnvloed. Deze inbouwvariant is even geschikt voor sanering van bestaande bouw als voor nieuwbouw, omdat inbouw achteraf en een enorme flexibiliteit in vormgeving en kleur van de kast mogelijk is.

 • Geschikt voor sanering van bestaande gebouwen en nieuwbouw
 • Montage voor het raam
 • 6 Kastkleuren
Hausfasade mit Rollladen Rationell

Voorzetrolluik Rationell

Het rolluik Rationeel ALUMINIUM combineert veel voordelen. Aluminium rolluiken zijn een goede investering voor vele jaren. Aluminium is stabiel, belastbaar en gaat lang mee.

 • 4 Pantserkleuren
 • Kasten, eindstaaf en geleiderails in Wit of Bruin
 • Eindstaaf van aluminium met rubber afdichting naar onder met verdekte aanslag
Neues Haus mit großen Fenstern für einen Maxi-Rollladen

Maxi-rolluik

Maxi-rolluiken zijn voorzetrolluiken en worden hoofdzakelijk voor bijzonder grote deuren en ramen gebruikt. In de zomer bieden ze licht- en warmtewering, in de winter een goede isolatie tegen de kou. Bovendien heeft het een inbraakwerend effect.

 • Voor grote ramen en deuren
 • max. breedte 340 cm, max. hoogte 250 cm
 • max. Afmeting 8 m≤
 • Met hoekige kast
 • Extra brede lamellen

Inbouwrolluik

Neubau mit installierten Putztraeger-rollladen

Het pleisterlaagrolluik is het meest geschikt voor nieuwbouw of gevelisolatie achteraf, waarbij rolluikkasten niet zichtbaar mogen zijn. De rolluikkast wordt zo in de muur geplaatst dat het voorste kastfront gepleisterd kan worden. Zo wordt het pleisterlaagrolluik onzichtbaar in de gevel van het huis opgenomen. Het pleisterlaagrolluik wordt net als een voorbouwrolluik voor het raam gemonteerd zodat de vorming van warmtebruggen voorkomen wordt.

Het pleisterlaagrolluik is verkrijgbaar met PVC- of aluminium pantser. Optioneel kan ook een hor in het rolluik worden opgenomen.

Opbouwrolluik

Aufsatzrollladen am Fenster montiert

Bij opzetrolluiken wordt de kast van het rolluik rechtstreeks op het raamprofiel aangebracht. De rolluikkast wordt daarbij zo in de gevel geÔntegreerd dat hij niet meer als zodanig herkenbaar is.

Opzetrolluiken zijn met name geschikt voor nieuwbouw en renovaties. Met adapterprofielen kan de rolluikkast passend worden gemonteerd op een groot aantal verschillende raamprofielen.

Rolluiken met opzetkast bieden de beste warmte-isolatie, geluidsisolatie, bescherming tegen mechanische invloeden en bescherming tegen inkijk. Naar wens kan een hor worden opgenomen.

Garagedeuren en Roldeuren

Auto vor einem Garagentor

Rolpoorten sluiten uw garage veilig af en beschermen deze tegen weersinvloeden, diefstal en nieuwsgierige blikken. De rolpoort werkt in principe als een rolluik voor de garage: het rolpoortpantser wordt naar boven getrokken en in de daarvoor bestemde kast opgerold.

De kast is gemaakt van gerold aluminium, het rolpoortpantser bestaat uit geŽxtrudeerde, met schuim gevulde en vastgezette aluminiumprofielen M 520 of T 77. De geleiderails en de sluitlijst bestaan uit geŽxtrudeerd aluminium. De rolpoort wordt door een motor aangedreven, optioneel is radiografische bediening mogelijk.

Losse en reserveonderdelen

 • Geleidingsrails
 • Rolluikpantser
 • Accessoires voor hand- en motorbediening