Neues Haus mit großen Fenstern für einen Maxi-Rollladen
Maxirollladen mit eckigem Kasten
Maxirollladen mit Rundkasten

Maxi-rolluik

Het maxi-rolluik vormt een bijzonder grote versie van het “normale” voorzetrolluik. Het rolluik is ontwikkeld voor bijzonder grote ramen en deuren.

Met een maximale breedte van 340 cm en een hoogte tot 250 cm kunnen bijvoorbeeld ook deur-raam-combinaties voor terrassen van een beschermend rolluik worden voorzien.

Ondanks de grootte heeft het maxi-rolluik dezelfde voordelen als zijn kleinere varianten: Warmte-isolatie, inbraakpreventie, geluidsisolatie enzovoort.

 • Voor grote ramen en deuren
 • max. breedte 340 cm, max. hoogte 250 cm
 • max. Afmeting 8 m≤
 • Met hoekige of afgeronde kast
 • Extra brede lamellen

Achteraf inbouwen en besparen

Achteraf inbouwen en besparen

Bij opbouwrolluiken worden rolluikkasten en geleiderails op het raam, in de dagopening of op de gevel gemonteerd. Daardoor zijn ze perfect geschikt voor montage achteraf en tevens worden de gevreesde koudebruggen vermeden. Ook het onderhoud is zeer eenvoudig: Alleen de aan de buitenkant liggende en gemakkelijk toegankelijke rolluikkast moet worden afgenomen. Met de uitgebreide vorm- en kleurmogelijkheden kunt u snel een rolluik vinden dat onopvallend wegvalt in de gevel of juist een echte blikvanger is.

De kast van het maxi-rolluik

De volgende afbeeldingen van de kast zijn afbeeldingen van het voorbouwrolluik, helaas is het niet mogelijk om het maxi-rolluik met ingebouwde hor te vervaardigen. De maxi-rolluiken zijn in 3 verschillende uitvoeringen leverbaar:

Rolgevormde kast

Rolgevormde kasten zijn een voordelige variant en daarbij toch weerbestendig en met een lange levensduur.

Rolgevormde kasten met rechte hoeken

Het maxi-rolluik met een kast met rechte hoeken is aan de voorkant 20į afgeschuind en van achteren gesloten.

Kasten, geleiderails en eindstaaf zijn verkrijgbaar in de kleuren wit RAL 9016, bruin RAL 8019, lichtbeige RAL 1015, zilver RAL 9006, grijs RAL 7038, antracietgrijs RAL 7016 en in een RAL-kleur van uw keuze.

De kast ontvangt u afhankelijk van de hoogte van het rolluik in de afmetingen 15 × 15 cm, 16,5 × 16,5 cm, 18 × 18 cm en 20,5 × 20,5 cm.

Het rolluik kan als links- of rechtsrollend worden gemonteerd.

Maxirollladen mit eckigem Kasten Configureren
Rolgevormde ronde kast

Het maxi-rolluik met rolgevormde ronde kast is aan de achterkant gesloten.

Kasten, geleiderails en eindstaaf zijn verkrijgbaar in de kleuren wit RAL 9016, bruin RAL 8019, zilver RAL 9006 en in een RAL-kleur van uw keuze.

De kast ontvangt u afhankelijk van de hoogte van het rolluik in de afmetingen 16,5 × 16,5 cm en 20,5 × 20,5 cm.

Het rolluik kan alleen als linksrollend worden gemonteerd.

Maxirollladen mit rollgeformten Rundkasten Configureren

GeŽxtrudeerde kasten

GeŽxtrudeerde kasten hoekig

Het maxi-rolluik met geŽxtrudeerde kast is de ideale oplossing voor grote rolluikconstructies. Deze kasten zijn belastbaar, gaan lang mee en zijn uitgesproken onderhoudsvriendelijk.

Kasten, geleiderails en eindstaaf zijn verkrijgbaar in de kleuren wit RAL 9016, bruin RAL 8019, zilver RAL 9006, grijs RAL 7038 en in een RAL-kleur van uw keuze.

De kast ontvangt u afhankelijk van de hoogte van het rolluik in de afmetingen 12,5 × 12,5 cm, 16,5 × 16,5 cm, 18 × 18 cm en 20,5 × 20,5 cm.

Het rolluik kan als links- of rechtsrollend worden gemonteerd.

Maxirollladen mit stranggepresstem Kasten Configureren

Het pantser van het maxi-rolluik

Detailafbeelding van een met schuim gevuld aluminium pantserprofiel M520

Het hangend deel van het rolluik wordt ook met rolluikpantser aangeduid. Het rolluikpantser van het maxi-rolluik bestaat uit rolgevormde en met schuim gevulde aluminium profielen. Rolluiken van aluminium zijn licht en beschikken over een hoge vormstabiliteit en zijn tevens bijzonder robuust. De dikke laklaag maakt kleuren lichtecht en bestendig.

De dekbreedte (lamelhoogte) is 52 mm.

Kleuren van het aluminium pantser bij maxi-rolluiken

Het aluminium pantser van het grote maxi-rolluik is verkrijgbaar in de volgende kleuren:

 • Wit
 • Grijs
 • Zilver
 • Beige
 • Bruin
 • Lichtgrijs
 • CrŤmewit
 • Donkerbruin
 • Antracietgrijs
 • Mosgroen
 • Golden Oak
 • Notenboom

De geleiderails van het maxi-rolluik

Geleiderail A 13 van het maxi-rolluik

De geleiderails houden het rolluikpantser bij het afrollen op zijn plaats. Bij gesloten rolluiken dienen ze voor het afvoeren van de op het pantser uitgevoerde krachten.

Voor de fabricage van het maxi-rolluik wordt de geleiderail A 13 gebruikt. De kleur van de geleiderails wordt afgestemd op de kastkleur.

De bediening van het maxi-rolluik

Bediening van het maxi-rolluik

Het maxi-rolluik kan met band, koord, zwengel of motor worden bediend. Bediening met band en koord wordt alleen aangeraden tot een oppervlak van 2 m≤. Bijzonder comfortabel werkt de bediening met een motor.

Met uitgebreide accessoires van Somfy kunnen rolluiken ook geautomatiseerd met een tijdschakelklok of lichtmetingsautomaat worden bediend.

De voordelen van een rolluik

Energiebesparing

Pictogram energiebesparing

Tussen raam en rolluikpantser ontstaat een luchtkussen. Dit werkt warmte-isolerend, bespaart stook- en energiekosten en is goed voor het milieu.

Beschermende wand

Pictogram beschermende wand

Indringers worden afgeschrokken. Rolluiken werken aantoonbaar inbraakwerend. Afhankelijk van het materiaal bieden rolluiken ook een goede bescherming tegen slecht weer.

Bescherming tegen inkijk

Pictogram bescherming tegen inkijk

Rolluiken houden zowel overdag als 's nachts ongewenste blikken tegen.

Geluidsisolatie

Pictogram geluidsisolatie

Het dubbelwandige effect zorgt voor een prettige geluidsisolatie.