Rolgordijnstof Premium

Rolgordijnen Premium

Het effen, dubbelzijdig afgewerkte weefsel uit de Premium-rolgordijncollectie maakt indruk door zijn textiele karakter en een hoge lichtechtheid van > 5!

Stoftype: Semitransparante stoffen

Semi-transparante stoffen zijn de meest gekochte stofkwaliteit. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, zichtwering en decoratie. De relatief ondoorzichtige stoffen laten een deel van het daglicht naar binnen, zonder dat men van buiten direct naar binnen kan kijken.

 • aan weerszijden veredeld weefsel met een textiel karakter
 • eenkleurig
 • optimale prijs/prestatie-verhouding
 • OEKO-TEX Standard 100
 • OEKO-TEX STEP
Adviesprijs vanaf 41 € vanaf 29 €
Rolgordijnen selecteren

De kleuren van de Rolgordijnen-Collectie Premium

Collectieeigenschappen van Premium

100 % polyester, gewicht: 190 g/m≤, lichtechtheid 6-7, lichtdoorlatend, oeko-tex standaard 100, Oeko-Tex STeP, geschikt voor beeldschermarbeid, halogeenvrij, kan vochtig afgewist worden, tweezijdig veredeld textiel met textiel karakter, prijsgroep 0

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Rolgordijnen-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beÔnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.

Waroom sundiscount?
 • Kwaliteit van het werk van Duitsland
 • Op maat gemaakt
 • Grote kleurencollectie
 • Snelle levering
 • Enorme keuze, gunstige prijzen
 • Duurzaamheid als doel