Rolgordijnstof Office Reflex

Rolgordijnen Office Reflex

De stoffen van de Office Reflex-collectie zijn op de achterzijde met parelmoer gecoat en dus bestand tegen insectenuitwerpselen. Deze rolgordijnen zijn brandvertragend, pvc- en halogeenvrij, kunnen met een vochtige doek worden afgenomen en zijn met hun subtiele kleuren perfect voor de toepassing in kantoren.

Stoftype: Speciaal gecoate stoffen

Spezialbeschichtete Stoffe sind blickdichte Stoffe, die durch Spezialbeschichtungen auf der Außenseite des Stoffes nur einen geringen Teil der Licht- und Wärmestrahlen nach innen lassen. Sie werden vorwiegend als Sonnenschutz, Hitzeschutz oder Blendschutz für Bildschirmarbeitsplätze verwendet

  • achterkant parelmoer gecoat
  • moeilijk ontvlambaar DIN 4102 B1
  • PVC- en halogeenvrij
  • eenkleurig
Adviesprijs vanaf 67 € vanaf 47 €
Rolgordijnen selecteren

De kleuren van de Rolgordijnen-Collectie Office Reflex

Collectieeigenschappen van Office Reflex

100 % polyester, gewicht: 223 g/m≤, lichtechtheid 5-6, lichtdoorlatend, vochtig afveegbaar, geschikt voor beeldschermarbeid, moeilijk ontvlambaar DIN 4102 B1,, prijsgroep 2

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Rolgordijnen-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beÔnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.