Rolgordijnstof Melange

Rolgordijnen Melange

De rolgordijnstoffen uit de Melange-collectie combineren op unieke wijze elegantie en functionaliteit. De hoogwaardige stof met zijn onvergelijkbare textielstructuur geeft uw ruimte een elegante uitstraling.

Tegelijkertijd is de stof perfect voor gebruik op een beeldschermwerkplek, omdat deze een uitstekende lichtdoorlatendheid biedt en een verblindingsvrije werkomgeving creŽert.

Stoftype: Semitransparante stoffen

Semi-transparante stoffen zijn de meest gekochte stofkwaliteit. Ze worden voornamelijk gebruikt als zonwering, zichtwering en decoratie. De relatief ondoorzichtige stoffen laten een deel van het daglicht naar binnen, zonder dat men van buiten direct naar binnen kan kijken.

  • OEKO-TEX Standard 100
  • PVC- en halogeenvrij
  • geschikt voor beeldschermarbeid
  • hoogwaardige stof met een zeer mooie textielstructuur
Adviesprijs vanaf 121 € vanaf 85 €
Rolgordijnen selecteren

De kleuren van de Rolgordijnen-Collectie Melange

Collectieeigenschappen van Melange

100 % polyester, gewicht: 220 g/m≤, lichtechtheid 5-6, lichtdoorlatend, oeko-tex standaard 100, pvc- en halogeenvrij, geschikt voor beeldschermruimte, bij uitstek geschikt voor stijlvolle woonruimtes, prijsgroep 6

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Rolgordijnen-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beÔnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.