Rollos nach Maß für extra große Fenster bis 460 cm Breite

Rolgordijnen op maat XXL

Heeft u extra grote ramen? Dan hebt u precies gelijk met onze op maat gemaakte Rollo XXL. Wij produceren dit XXL zonweringssysteem tot 460 cm breed en 400 cm hoog. Dankzij deze afmetingen kan deze jaloezie ook betrouwbaar als ruimteverdeler worden gebruikt.

 • Afmetingen tot 460 cm breed en 400 cm hoog mogelijk
 • Tot 300 kleuren en stoffen
 • Bediening via zijbediening (1:3 overbrenging voor gemakkelijker bediening)
 • Ook met motorbediening mogelijk
 • GeŽxtrudeerd aluminium-rolgordijnbuis Ø 80 mm
Adviesprijs vanaf 381 € vanaf 267 €
Configureren

Materialen en kleuren

De meest uiteenlopende materialen en kleuren voor de vormgeving van het rolgordijn

Bij de vormgeving loopt u niet tegen grenzen aan. U kunt kiezen uit circa 300 kleuren voor de gordijnstof, die we u tevens in vier verschillende materiaalsoorten kunnen aanbieden:

 • transparante stoffen
 • semitransparante stoffen
 • speciaal gecoate stoffen
 • verduisteringsstoffen

Het type stof is bepalend voor de hoeveelheid licht die door het gordijn kan komen. Met het juiste materiaal houdt u in de zomer een groot deel van de warmte buiten. Met een ondoorzichtige stof zorgt u voor bescherming tegen inkijk, voor meer privacy.

Het rolgordijn XXL

Rollo XXL

De geŽxtrudeerde aluminium rolgordijnas ō 80 mm buigt ook bij heel grote maten niet door en laat uw rolgordijn er altijd perfect uitzien tegen uw muren.

Bediening

Rolgordijnen zijn kinderlijk eenvoudig te bedienen. Afhankelijk van het type rolgordijn kunt u kiezen tussen verschillende manieren van bedienen.

Trekdraadrolgordijn met eindloos ketting

Wit trekdraadrolgordijn met eindloos ketting van kunststof in de kozijn

Vraagt u zich af of het nog mogelijk is om zo?n groot rolgordijn nog gemakkelijk te bedienen? Ook daaraan hebben we gedacht en we voeren al onze rolgordijnen XXL uit met een kettingaandrijving die een overbrenging van 1:3 heeft. Daardoor is dit rolgordijn ook ondanks zijn grote afmetingen heel gemakkelijk te bedienen.

Tip: Onze motoren maken het u nog gemakkelijker.

Rolgordijnen met motor

Rolgordijn met 24 V-motor, verborgen door de rolgordijncassette

Een rolgordijn met een ingebouwde buismotor biedt de gemakkelijkste manier van bedienen. Een eenvoudige druk op de knop is voldoende en het rolgordijn opent of sluit direct. De motor neemt u het gehele werk uit handen.

De aandrijving is volledig in het rolgordijn geÔntegreerd en daardoor van buiten niet zichtbaar.

U kunt de motor combineren met een bediening. Daardoor kunt u gemakkelijk meerdere rolgordijnen tegelijk openen en sluiten. De besturing vindt daarbij radiografisch plaats vanaf elk punt in de ruimte. Zo kunt u heel gemakkelijk vanaf de bank de rolgordijnen omlaag laten komen.

Bevestiging

Afhankelijk van het soort rolgordijn kunnen deze op verschillende manieren worden gemonteerd. Kies voor de wijze van bevestiging die het beste bij uw ramen past.

Rolgordijnmontage zonder boren met de Klemmfix

De klemdrager Klemmfix voor montage van rolgordijnen zonder boren

Op PVC-ramen kunnen de rolgordijnen ook zonder boren worden bevestigd. Daartoe hebben we de klemdrager Klemmfix in ons assortiment.

De klemdragers worden op het raamkozijn geklemd, het rolgordijn zelf weer aan deze dragers bevestigd.

De Klemmfix is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en grijs waardoor hij beslist bij uw raam past.

Instelbare wandhouder

Een grote en een kleine instelbare wandhouder

Voor montage aan de wand of in het kozijn zijn onze instelbare wandhouders het meest geschikt. Ze zijn gemaakt van stabiel metaal en worden eenvoudig aan de wand geschroefd.

De afstand tussen wand en rolgordijn is naar wens en omstandigheden instelbaar. De kleinere wandhouder is instelbaar tussen 90 mm en 150 mm, – de grotere houder tussen 156 mm en 204 mm.

Universele drager voor wand, plafond en nis

Montage met universele dragers tegen het plafond

Praktische universele dragers zijn verkrijgbaar voor ons rolgordijn type 1. Deze worden rechtstreeks geschroefd aan de wand, het plafond of het raamkozijn. Vervolgens hoeft het rolgordijn alleen nog maar in de beide universele dragers te worden geklikt.

Zijdelingse geleiding/slingerbeveiliging

Een slingerbeveiliging aan een rolgordijn

Optioneel kan het rolgordijn met een zijgeleiding worden uitgerust. De onderste houders van deze slingerbeveiliging zijn gemaakt van aluminium (zilver) en houden de staalkabelspanning vast. Kabels geleiden het eindprofiel en voorkomen zo dat het rolgordijn gaat slingeren, zodat het altijd in de juiste positie blijft bij openen, kantelen of tocht.

Waroom sundiscount?
 • Kwaliteit van het werk van Duitsland
 • Op maat gemaakt
 • Grote kleurencollectie
 • Snelle levering
 • Enorme keuze, gunstige prijzen
 • Duurzaamheid als doel