ein Rollo nach Maß für Fenster bis 350 cm Breite

Rolgordijnen op maat XL

Het rolgordijn XL op maat is speciaal ontwikkeld voor grote raamoppervlakken en laat niets te wensen over bij beschaduwing van ramen tot een breedte van 350 cm en een hoogte van 350 cm.

 • Afmetingen tot 350 cm breed en 350 cm hoog mogelijk
 • Tot 300 kleuren en stoffen
 • 5 verschillende rollgordijntypes mogelijk
 • Bediening via zijbediening met ketting
 • Alle types ook met motorbediening mogelijk
 • GeŽxtrudeerd aluminium-rolgordijnbuis Ø 50 mm / vanaf 275 cm breedte Ø 65 mm
Adviesprijs vanaf 62 € vanaf 43 €
Configureren

Het rolgordijn levert de perfecte bescherming tegen zon en verblinding voor grotere ramen. Het is echter ook uitstekend geschikt als ruimtedeler.

Afhankelijk van waarvoor u het rolgordijn XL wilt inzetten, is het juiste materiaal verkrijgbaar. Of u het rolgordijn nu wilt toepassen als bescherming tegen inkijk, verblinding, ter verduistering of als vormgevingselement, het maakt allemaal niet uit voor de keuze aan soorten materialen:

 • transparante materialen
 • halftransparante materialen
 • materialen met een speciale laag
 • Verduisteringsmaterialen

Bediening met eindloos ketting of met een motor

Het rolgordijn XL kan zowel met een eindloos ketting (trekdraadrolgordijn) of met een motor worden bediend.

Eindloos ketting aan een trekdraadrolgordijn

De eindloos ketting kan naar keuze aan de linker- of rechterkant van het rolgordijn worden aangebracht.

Nog meer comfort bieden de uitvoeringsvarianten met een motor. Een druk op de knop is voldoende om het rolgordijn op of neer te rollen. Kabels kunnen worden aangesloten aan de hand van de bouwkundige omstandigheden, omdat de motor zowel aan de linker- als aan de rechterkant kan worden ingebouwd.

Afstandsbediening voor de bediening van een rolgordijn met een motor

Het rolgordijn XL met motor kan ook worden gecombineerd en bediend met een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kunnen tevens meerdere rolgordijnen tegelijkertijd worden bediend.

Verschillende soorten rolgordijnen voor verschillende eisen

Rolgordijn Type 1 en 2: een overzicht van de verschillende houders

Dat purisme niet verkeerd hoeft te zijn, blijkt uit onze rolgordijnen typen 1 en 2. Geheel op elkaar afgestemde materialen van de beste kwaliteit maken van onze instapmodellen zonbescherming op maat die u niet wilt missen.

Type 2 is, met een montageprofiel dat als gegoten tegen de houders van de rolgordijnen ligt, nog gemakkelijker te monteren. Daar komt bij dat door een klein beetje verschuiven van de bevestigingsclips kleine oneffenheden in de ondergrond kunnen worden genivelleerd.

Rolgordijntypen met cassette

Rolgordijnen met cassette

Gesmeerd lopende cassettes verlenen onze rolgordijnen nu net dat beetje extra en beschermen tevens onze hoogwaardige materialen. Of u hierbij nu kiest voor een jeugdig frisse, halfronde cassette of een meer klassiek ogende moderne hoekige cassette, u krijgt bij ons altijd een rolgordijn dat voldoet aan de hoogste kwaliteits- en designeisen.

 • Type E: halfronde cassette die het materiaal onderaan niet volledig omsluit
 • Type K: een rechthoekige cassette die materiaal en techniek volledig in een moderne cassette integreert
 • Type U: een heel bijzonder rolgordijn van de mooiste materialen – het ultieme rolgordijn

Het Ultimate rolgordijn

Productafbeelding van het rolgordijn Ultimate

Zoekt u een rolgordijn dat uniek is in zijn vorm en mogelijkheden? Wilt u een stijlbewuste moderne en tijdloze blikvanger in uw kamer? Laat dan uzelf, uw familie en al uw bekenden enthousiasmeren door ons rolgordijn Ultimate. De mooiste materialen in combinatie met onze precisie bij de fabricage worden hier gecombineerd tot een rolgordijn met een ultieme extra klasse. Het prachtige design-rolgordijn wekt enthousiasme op met een kap van roestvrij staal of chroom. In kleur bijpassend zijn er ook dragers, kettingen en aandrijfbehuizingen van roestvrij staal of chroom. Naast een volledig afgestemd totaalplaatje overtuigen ook de levensduur en de lichte loop van deze onderdelen. Het rolgordijn wordt afgerond met een rechthoekige design-onderrail (hoogte 28 mm/diepte 10 mm) die we ook van roestvrij staal of chroom maken.

Bevestiging

Afhankelijk van het soort rolgordijn kunnen deze op verschillende manieren worden gemonteerd. Kies voor de wijze van bevestiging die het beste bij uw ramen past.

Rolgordijnmontage zonder boren met de Klemmfix

De klemdrager Klemmfix voor montage van rolgordijnen zonder boren

Op PVC-ramen kunnen de rolgordijnen ook zonder boren worden bevestigd. Daartoe hebben we de klemdrager Klemmfix in ons assortiment.

De klemdragers worden op het raamkozijn geklemd, het rolgordijn zelf weer aan deze dragers bevestigd.

De Klemmfix is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart en grijs waardoor hij beslist bij uw raam past.

Instelbare wandhouder

Een grote en een kleine instelbare wandhouder

Voor montage aan de wand of in het kozijn zijn onze instelbare wandhouders het meest geschikt. Ze zijn gemaakt van stabiel metaal en worden eenvoudig aan de wand geschroefd.

De afstand tussen wand en rolgordijn is naar wens en omstandigheden instelbaar. De kleinere wandhouder is instelbaar tussen 90 mm en 150 mm, – de grotere houder tussen 156 mm en 204 mm.

Bevestiging met een clip / Kombiträger

Twee metalen clips voor de bevestiging van rolgordijnen

Bij dit soort montage worden de metalen houders rechtstreeks aan de wand of het plafond vastgeschroefd. Vervolgens wordt het rolgordijn met het bijbehorende drager- respectievelijk cassetteprofiel in de clips/de combidrager geklikt. Op die manier kunt u het rolgordijn als dat nodig is net zo makkelijk weer wegnemen.

Universele drager voor wand, plafond en nis

Montage met universele dragers tegen het plafond

Praktische universele dragers zijn verkrijgbaar voor ons rolgordijn type 1. Deze worden rechtstreeks geschroefd aan de wand, het plafond of het raamkozijn. Vervolgens hoeft het rolgordijn alleen nog maar in de beide universele dragers te worden geklikt.

Zijdelingse geleiding/slingerbeveiliging

Een slingerbeveiliging aan een rolgordijn

Optioneel kan het rolgordijn met een zijgeleiding worden uitgerust. De onderste houders van deze slingerbeveiliging zijn gemaakt van aluminium (zilver) en houden de staalkabelspanning vast. Kabels geleiden het eindprofiel en voorkomen zo dat het rolgordijn gaat slingeren, zodat het altijd in de juiste positie blijft bij openen, kantelen of tocht.

Waroom sundiscount?
 • Kwaliteit van het werk van Duitsland
 • Op maat gemaakt
 • Grote kleurencollectie
 • Snelle levering
 • Enorme keuze, gunstige prijzen
 • Duurzaamheid als doel