Raffstores an bodentiefen Fenstern

Raffstores 80 mm Comfort

Raffstores zijn niet alleen geschikt voor woningen en winter­tuinen. Door de fabricage conform de richtlijnen voor beeldscherm­werkplekken zijn ze ook met name geschikt voor bedrijfs­gebouwen. De lamellen van de raffstores zijn 80 mm breed en worden gemaakt van aan beide kanten gerold, gelegeerd, zeer flexibel, kopervrij aluminiumband.

De lamellen zijn van een dikke laklaag voorzien en geŽmailleerd. Hierdoor zijn de lamellen weerbestendig en eenvoudig te reinigen met water. Het kopprofiel van de raffstore is U-vormig en gemaakt van corrosiebestendig staal (57 mm ◊ 51 mm).

Onze raffstores kunnen worden bediend met een elektromotor, een zwengel of een eindeloos koord. De windbescherming wordt gegarandeerd door zijdelingse aluminium geleiderails met ingewerkte PVC-glijprofielen.

Door middel van koppeling zijn tot 6 m brede installaties mogelijk.

Voor bijzonder brede ramen bestaat de mogelijkheid om tot drie buitenjaloezieŽn of rolluiken aan elkaar te koppelen. Door de verbinding tussen de installaties kunnen tot 6 meter brede gevelstukken met een gekoppelde installatie van schaduw worden voorzien.

Bedieningsvarianten van onze rolluiken

Voor de raffstores kunt u kiezen uit drie verschillende bedieningsvarianten. Welke soort bediening u ook kiest, u kunt er de lamellen van het rolluik mee omhoog en omlaag brengen. Daarnaast kunt u daarmee echter ook de hoek van de lamellen verstellen om meer of minder licht door te laten.

Eindloos koord

Rolluik met eindloos koord als bediening

Het eindloos koord hangt naar wens links of rechts naast het rolluik. Door aan de voorste of achterste streng van het koord te trekken, verandert u de hellingshoek van de lamellen en kunt u de installatie omhoog of omlaag brengen.

Het koord bestaat uit slijtvast materiaal en wordt over een aandrijving binnen de koordomleiding gevoerd. Om technische redenen ligt de koorduitvoer 2 cm naast de bovenrail.

Zwengel

Rolluik met zwengel als bediening

Open en sluit het rolluik heel eenvoudig door aan de zwengel te draaien. U kunt de zwengel in- en uitklappen zodat hij minder ruimte inneemt als u hem niet nodig hebt. Behalve voor het omhoog en omlaag brengen kunt u met de zwengel ook de lichtinval reguleren.

De draaistang kan naar keuze op de linker- of rechterkant worden aangebracht. Tevens kunt u kiezen of de draaistang onder een hoek van 90° of 45° naar buiten komt.

Om de bediening met een draaistang aan te passen aan de bouwkundige omstandigheden, kan de uitgang zijdelings worden verplaatst. De uitgang van de draaistang ligt standaard 2,5 cm binnen de bovenrail. Naar wens kan de aandrijving zijdelings tot 3 cm uitsteken.

Motor

Rolluik met motor als bediening

Gun uzelf het gemak van een gemotoriseerde bediening. Met de elektromotor (230 V) van Somfy ® kunt u heel eenvoudig met een druk op de knop de jaloezie openen, haar sluiten of de hoek van de lamellen wijzigen.

De motor wordt in de bovenrail geÔntegreerd en is daardoor niet zichtbaar. Voor de bediening van een of meer installaties kunt u kiezen uit verschillende oplossingen van Somfy ®.

Op de motor is een 50 cm lang snoer met Hirschmannstekker aangebracht, wat de aansluiting van bedieningen vereenvoudigt. Op verzoek ontvangt u daarbij ook een Hirschmannkoppeling.

Raffstores in detail

Raffstores en zijn componenten

1. Kopprofiel

Kopprofiel

Kopprofiel - U-vormig, van staal, gegalvaniseerd 57 × 51 mm, voor plaatsing van het volledige optrek- en draaimechanisme. Aandrijfas in het kopprofiel van aluminium groefbuis. Stabiele constructie, onderdelen van weerbestendig, klopvast kunststof. Opslag onderhoudsvrij en geluidsarm, bij zwengelbediening met ingebouwde spindelvergrendeling voor bovenste en onderste eindbegrenzing.

2. Lamellen

Lamellen

lamellen, 80 mm breed, aan beide kanten omgeboord van zeer flexibel, concaaf-convex gevormd, kopervrije aluminiumstrip met dikke laklaag, gemoffeld. Draagbanden, ladderkoord en optrekbanden van 100% polyester.

3. Geleidingsnippel

Geleidingsnippel - van UV-bestendige kunststof

4. Onderprofiel

Onderprofiel

Onderprofiel - Aluminium geŽxtrudeerd, technisch geŽloxeerd of gecoat, desgewenst gemoffeld, dankzij ribben bijzonder stabiel en torsiestijf. Uiteinden afgesloten met kunststofkapjes. Kunststofkapjes met verschuifbare geleiders.

5. Windbeveiliging

Windbeveiliging

Windbeveiliging - door aluminium geleidingsrails, geŽxtrudeerd, technisch geŽloxeerd of gelakte, met binnenliggende glijprofielen van pvc, voor geluidsgedempte geleiding, incl. eindkapjes van pvc.
Bevestiging met verstelbare afstandhouders met niet roestende schroeven. Lamellen worden aan beide zijden met kunststofgeleidingsnippels in de geleidingsrails gehouden. Alternatieve zijgeleiding van de lamellen via staalkabel met polyamidemantel.

6. Mechanisme

Mechanisme - gepatenteerde, speciale kunststoflagering, stofdicht, zelfsmerend, met ingebouwde omkeervergrendeling.

7. Aandrijving

Aandrijving

Aandrijving - naar keuze met elektromotor, zwengelbediening of doorlopend koord
a) elektromotor met kopprofiel verdekt ingebouwd. Voor automatisch uitschakelen in bovenste of onderste positie is een eindschakelaar in de motor ingebouwd. Combinatie met wind- en zonsensoren is ook mogelijk.
b) Bewegen van binnen met zwengelbediening geschiedt door een volledig gesloten, stof- en corrosiebestendige kegelwieltransmissie met reminrichting. Optrekken en neerlaten van de jaloezie, evenals het draaien van de lamellen geschiedt via een zwengel met kunststofhuls en verchroomde knikhendel. Doorvoering naar de binnenruimte via scharnierlagering, verstelbaar tussen 45 en 90į.

8. Textiel

Textiel - Ladderkoorden en doorlopende koorden van 100% polyester, krimp- en rekvrij. Kleur wit, grijs of zwart (wordt op kleur aangepast). Standaard: grijs

+ Ophaalband

Ophaalband - van zeer stabiel synthetisch textielband, kleur wit, grijs of zwart (wordt op kleur aangepast). Standaard: grijs

9. Geleiderails/dubbele geleiderails

Doorsnede geleiderails en dubbele geleiderails

Geleiderails houden de jaloezie voortdurend op hun plaats. De onderlijst en de geleidenippels van de lamellen worden door de rails tegengehouden. Zo kunnen ze alleen omhoog en omlaag glijden, maar niet heen en weer bewegen. Bij wind kan de jaloezie zo niet tegen het raam of de gevel slaan.

De geleiderails worden gemaakt van geŽxtrudeerd aluminium. Ingewerkte PVC-glijprofielen met neopreen-inzet zorgen voor wrijvingsloos omhoog en omlaag gaan van de buitenjaloezie.

De rails worden technisch geŽloxeerd of gelakt in zilver of een speciale RAL-kleur van uw keuze.

Als meerdere installaties met elkaar worden gekoppeld, worden tussen de jaloezieŽn dubbele geleiderails gebruikt. Zo krijgt de gekoppelde installatie intern houvast en ontstaan geen lichtdoorlatende kieren.

Waroom sundiscount?
  • Kwaliteit van het werk van Duitsland
  • Op maat gemaakt
  • Grote kleurencollectie
  • Snelle levering
  • Enorme keuze, gunstige prijzen
  • Duurzaamheid als doel