Plisséstof Kiruna BO

Plissé Kiruna BO

In öffentlichen Gebäuden wie Kindergärten, Schulen, Theater, Museen, Hotels, Messehallen, Gaststätten usw. müssen Stoffe die Auszeichnung schwer entflammbar nach B1 ausweisen. Genau für diesen Zweck wurde die Kollektion Kiruna Black Out entwickelt. Die hellen Farbtöne dieser Kollektion bleiben stets dezent im Hintergrund, lassen aber bei Bedarf zuverlässig Licht und Hitze draußen.

Stoftype: Verduisteringsstoffen

Verduisteringsstoffen zijn stoffen die geen lichtstralen doorlaten. Er kunnen in de afgewerkte producten echter voor het product specifieke lichtspleten aan de zijkanten ontstaan. Verduisteringsstoffen zijn voornamelijk geschikt voor gebruik als zonwering, hittewering of als bescherming tegen verblinden.

  • maximaal mogelijke stofbreedte: 220 cm
  • OEKO-TEX Standard 100
  • geschikt voor vochtige ruimtes
  • moeilijk ontvlambaar
Adviesprijs vanaf 109 € vanaf 72 €
Plissé selecteren

De kleuren van de Plissé-Collectie Kiruna BO

Collectieeigenschappen van Kiruna BO

100 % polyester, gewicht: 288 g/m², lichtecht 5-7, Blackout, vochtig afwisbaar, moeilijk ontvlambaar DIN 4102 B1, plooibreedte 20 mm, stofbreedte 220 cm, prijsgroep 4 + 20 %
Opmerking: Geringe afwijkingen in kleur en structuur worden veroorzaakt door het productieproces en kunnen niet worden gereclameerd.

De waarden van de stofeigenschappen in detail

Plissé-Stofeigenschappen

Reflectie (R) is de energiecomponent die door een lichaam wordt afgestoten (lichtstralen worden gereflecteerd).
Absorptie (A) is de energiecomponent die door een lichaam in warmte wordt omgezet (lichtstralen worden door de stof opgenomen)
Transmissie (T) is de in een lichaam doordringende energie (lichtstralen gaan door de stof heen).
Deze drie waarden vormen samen 100%.

De reflectie-, absorptie- en transmissiewaarden zijn van collectie tot collectie zeer uiteenlopend. Dit wordt bepaald door de aard van het dragend weefsel. Hoe opener een stof is geweven, hoe meer licht kan door de stof heen kan dringen.

Aanbevelingen voor de computerwerkplek

Stofeigenschappen voor de computerwerkplek.

Sinds 1 januari 2000 schrijft de computerwerkplekverordening voor computerwerkplekken lichtbeschermingsvoorzieningen voor. Taak: Schittering en reflecties op monitoren te voorkomen en bovendien een vrij uitzicht naar buiten mogelijk maken.

Vanuit elke windstreek is het zonlicht of de lichtintensiteit verschillend. De ideale waarde op de werkplek ligt tussen de 500 en 1500 lux. Het bereiken van deze waarde wordt door vele factoren doorslaggevend beïnvloed. Zo speelt ook het seizoen, de invalshoek van de zonnestralen en de aanwezigheid van tegenoverliggende gebouwen een doorslaggevende rol voor de benodigde transmissiewaarden van het gordijn.

Voor de praktische toepassing adviseren we om als "vuistregel" de maximale transmissiewaarden niet te overschrijden.