Lichtkoepel met twee gespannen plafond plisségordijnen

Plissés voor plafondvensters en serres

Koepel en plafond plisségordijnen zijn ideaal voor grote hellingshoeken! Deze plisségordijnen zijn hiervoor de ideale zonweringoplossing. Met een hellingshoek van 45° tot 90° is dit type plisségordijn bijzonder geschikt voor plafondramen, serres, trappenhuizen, lichtstraten en dakkoepel.

Het plisségordijn wordt opgespannen met draden. Dit voorkomt doorhangen en het plisségordijn kan altijd parallel aan het glas lopen. Al onze plafond- en serre plisségordijnen werken met het beproefde DECOMATIC® systeem.

Uw voordelen in één oogopslag:

  • Rechte en schuine uitvoeringen
  • Speciaal afgestemd op bediening in grot hoogte
  • Verschillende motoren en aandrijvingen
Adviesprijs vanaf 115 € vanaf 92 €
Configureren

Bedieningsvarianten van de plafond plisségordijnen

Koepel en plafond plisségordijnen zijn meestal moeilijk bereikbaar. Dit maakt het bedienen van het systeem veel moeilijker. We hebben speciale oplossingen ontwikkeld om een plisségordijn te bedienen, zelfs als het boven je hoofd hangt!

Trekkoord

Ons plisségordijn systeem met trekkoord wordt gesloten of geopend door aan het bedieningskoord te trekken. De lengte van het bedieningskoord is vrij te kiezen. Deze variant is echter maar beperkt geschikt voor de meeste van onze klanten, omdat het bedieningskoord gewoon naar beneden hangt. Veel van onze klanten gebruiken daarom de bedieningshandgreep/bedieningsstang.

Bedieningsgreep / bedieningsstang

Net als rechthoekige plisségordijnen kunnen plisségordijnen ook bediend worden met een handgreep. Dit is echter lastig als het plisségordijn erg hoog hangt.

Precies hiervoor is de bedieningsstang ontwikkeld! U pakt met de bedieningsstang de handgreep van het plisségordijn vast en stelt het naar wens in. Omdat de stang niet permanent aan het plisségordijn is bevestigd, kunt u deze tegelijkertijd voor al uw plisségordijnen gebruiken. De bedieningsstang is geanodiseerd en verkrijgbaar in lengtes van 100 cm, 150 cm en 200 cm.

Let op dat de stang niet geschikt is voor het designgreep of klapgreep.

Zwengel

Zwengel met en zonder motor voor het bedienen van plisségordijnen op plafondramen

De zwengel is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: als handzwengel en als elektrische zwengel (of motorstaaf). Met beide zwengels kunt u zelfs op grote hoogte geplaatste plissé gordijnen gemakkelijk bedienen, omdat ze verkrijgbaar zijn in lengtes van 100 cm, 150 cm of 200 cm. De zwengel kan eenvoudig worden vergrendeld en verwijderd van uw plafond en koepel plissé-gordijn. Hierdoor kan de zwengel, net als de bedieningsstang, op meerdere plisségordijnen worden gebruikt.

De accu en oplader zijn al inbegrepen bij de levering van de motorstaaf.

Elektrische motor

De meest elegante en comfortabele bediening voor een plafond of lichtkoepel plisségordijn is de elektrische motor. U kunt de plisségordijn gemakkelijk bedienen vanaf de bank, de werkkamer of het kantoor met een draadloze afstandsbediening.

Voor nog meer comfort kunt u de installatie automatiseren met behulp van een tijdschakelaar of een zonnesensor van het merk Somfy. De benodigde onderdelen hiervoor vindt u natuurlijk in onze online winkel.

Gordijnopties

Koepel en plafond plisségordijnen met één stof

Verschillende types van koepel en plafond plisségordijnen met één stof

Lichtkoepels of plafondramen komen vaak voor in trappenhuizen, dakkapellen en serres. Meestal zijn dit echter geen rechthoekige vormen, maar eerder driehoeken of zelfs trapeziumvormen. Dit maakt het moeilijk om de juiste zonweringoplossing te vinden.

We hebben echter precies wat u nodig heeft in onze online winkel! Want zelfs bij deze vormen kunnen we u helpen met onze plisségordijnen op maat. De driehoekige of trapeziumvormige plissés bestaan allemaal uit een gordijn dat traploos kan worden versteld met een trekkoord, motor, bedieningsgreep (optioneel met een bedieningsstang) of zwengel.

Koepel en plafond plisségordijnen met tew stoffen

Verschillende types van koepel en plafond plisségordijnen met twe stoffen

Vooral in serres gaan plafondramen vaak over in een rechthoekig raam. Voor de perfecte overgang van een schuin naar een rechthoekig raam bieden we u plafond plisségordijnen met twee stoffen. Deze bestaan uit een rechthoekige stof onderaan en een schuine stof bovenaan.

Met deze gedeelde plafond- en serre plisségordijnen kunt u elke stof afzonderlijk bedienen. Hierdoor regelt u precies hoeveel licht door het plafondraam naar binnen moet schijnt.

Energie-efficiënt energiebesparend honingraat plisségordijn

Detailafbeelding van een rood honingraatplisségordijn / dupli plissé

Onze honingraat plisségordijnen - ook wel duette-plissés, honeycomb plisségordijnen of dubbele plisségordijnen genoemd - zijn een speciale aanbeveling. Door twee met elkaar verbonden stofbanen die een zeshoekige honingraatstructuur vormen, ontstaat er een isolerend luchtkussen. In de zomer laat het honingraatplissé de warmte niet naar binnen en in de winter helpt het om de warmte binnen te houden. Hierdoor wordt het niet alleen gezellig, maar bespaart u ook op stookkosten! Dankzij de speciale structuur van het honingraatplisségordijn kan ook maximale verduistering worden bereikt in combinatie met een verduisterende stof.

Waroom sundiscount?
  • Kwaliteit van het werk van Duitsland
  • Op maat gemaakt
  • Grote kleurencollectie
  • Snelle levering
  • Enorme keuze, gunstige prijzen
  • Duurzaamheid als doel