Schuine lamellen op een gevelraam

Verticale lamellen voor schuine ramen

Speciaal voor hoog gelegen gevelramen bieden verticale lamellen een optimale zonwering die elegantie en functionaliteit samenbrengt. Wij maken alle schuine venstervlakken voor u op maat.

De lamellengordijnen kunnen worden gebruikt als bescherming tegen inkijk, afscherming tegen verblinding of als zonwering. Voor de vormgeving van uw lamellengordijn zijn meer dan 250 materiaaldesigns in de materiaalsoorten transparant, halftransparant, met een speciale coating en verduisterend beschikbaar. Afhankelijk van het gekozen materiaal zijn de lamellen verkrijgbaar in de breedten 127 mm, 89 mm en 63,5 mm. Lamellengordijnen maken niet alleen indruk door hun draaibare lamellen, die aan de zonrichting kunnen worden aangepast en die een vrijwel traploze regeling van het daglicht mogelijk maken. Met de verschillende installatievormen en bedieningen combineert het lamellengordijn functie en design. De montage van het lamellengordijn vindt tegen het plafond of de wand plaats.

Gecombineerde installaties bestaan uit twee volwaardige met elkaar verbonden individuele installaties. Elke installatie is volledig bedienbaar. U kunt bij de configuratie van de installatie kiezen of de lamellen bij het openen naar links, rechts, in het midden of gescheiden naar links en rechts worden verplaatst.

De verticaal gebogen installaties hebben een gecombineerde gebogen bovenrail en vormen daarmee een enkele installatie. Het gehele lamellengordijn wordt met een enkele besturing bediend.

schematische Darstellung einer 55 Grad schrägen Slope-Lamellen-Anlage

Klassieke schuine verticale lamellen

De lamelgordijnen type V040 en V041 zijn ideaal geschikt voor gevelramen met een schuinte. De bovenkant van deze lamelgordijnen volgt het schuine verloop van de bovenkant van het raam met een maximale hellingshoek tot 55į. Het lamellenpakket wordt om technische redenen altijd naar de hoogste zijde geschoven. De bediening geschiedt standaard met ketting/koord met koordrem, die het terugtrekken van de lamellen verhindert. Voor grote systemen kan optioneel een planeetwiel worden toegepast. De bediening wordt naar keuze links of rechts geplaatst. Bijzonder comfortabel is de bediening met IQ-motor, die altijd aan de hoogste zijde wordt geplaatst.

 • max. breedte 600 cm, max. hoogte 500 cm
 • Bediening via ketting/koord of motor
 • Lamellenpakket altijd aan de hoogste zijde
Adviesprijs vanaf 89 € vanaf 63 €
Selecteren
schematische Darstellung von zwei schrägen Slope-Lamellen-Anlage

Gecombineerde schuine verticale lamellen

Hebt u een gevel bestaande uit een vensterfront? Dan is deze totaaloplossing voor gevelramen het juiste! Dit lamelgordijn type V050 wordt gekenmerkt door een overlapping van de lamellen tussen beide delen van het systeem, waardoor geen storende lichtspleet ontstaat. Het lamellenpakket bevindt zich om technische redenen elk altijd aan de hoogste zijde. Elk lamelgordijn wordt separaat bediend. De verticale lamellen zijn standaard met ketting/koord uitgerust met koordrem, die het terugtrekken van de lamellen verhindert. Voor grote systemen kan optioneel een planeetwiel worden toegepast. De bedieningen van de afzonderlijke systemen worden buiten geplaatst. Bijzonder comfortabel is de bediening met IQ-motor, die altijd aan de hoogste zijde wordt geplaatst.

 • Twee schuine systemen met opverlapping – zonder lichtspleet
 • max. breedte per afzonderlijk system 600 cm, max. hoogte 500 cm
 • Separate bediening voor elke systeem via ketting/koord of motor
 • Lamellenpakket altijd aan de hoogste zijde
Adviesprijs vanaf 178 € vanaf 125 €
Selecteren
schematische Darstellung von zwei verbundenen Lamellen-Anlagen

Schuine verticale lamellen + recht verticale lamellen

Voor situaties waarbij een raam(gedeelte) met schuine bovenkant direct aansluit op een rechthoekig raam(gedeelte) zijn deze lamelgordijnen van type V060 en V061 uitstekend geschikt voor. U krijgt twee afzonderlijke lamelgordijnen met overlappende lamellen tussen de afzonderlijke systemen waarbij een storende opening wordt verhinderd. Het lamellenpakket is bij de schuine lamelgordijn om technische redenen altijd aan de hoogste zijde geplaatst. Bij het rechthoekig lamelgordijn kan het lamellenpakket naar keuze links, rechts, midden of als middensluiting worden geplaatst. De bedieningen van de afzonderlijke systemen worden aan de buitenrand geplaatst. Ook een bediening met IQ-motor is mogelijk.

 • Twee schuine systemen met opverlapping – zonder lichtspleet
 • max. breedte per afzonderlijk system 600 cm, max. hoogte 500 cm
 • Separate bediening voor elke systeem via ketting/koord of motor
 • Lamellenpakketzijde van het schuin systeem is altijd de hoogste zijde
 • Lamellenpakketzijde van het recht systeem rechts, links, midden of als middensluiting
Adviesprijs vanaf 161 € vanaf 113 €
Selecteren
sehr große Lamellen-Anlagen - drei miteinander verbundene Lamellenvorhänge

Schuine verticale lamellen + recht verticale lamellen + schuine verticale lamellen

Met de lamelgordijn combinatie type V070 uit twee tot 55į schuine lamelgordijnen, die met een overlapping op een rechthoekig lamelgordijn aansluiten, is het mogelijk een zeer groot gevelbereik of andere speciale ruimtesituaties uit te rusten. De bediening is voor alle drie systemen separaat en bevindt zich bij het rechthoekig systeem in de verbinding waardoor een opening van 1 cm ontstaat. Het lamellenpakket is bij de schuine lamelgordijnen altijd aan de hoogste zijde, bij het recht lamelgordijn naar keuze links, rechts, midden of als middensluiting. De schuine lamelgordijnen zijn standaard met ketting/koord uitgerust met koordrem, die het terugtrekken van de lamellen verhindert. Voor grote systemen kan optioneel een planeetwiel toegepast worden. Het rechthoekige lamelgordijn kan worden bediend via ketting/koord. Optioneel is ook een bediening met IQ-motor mogelijk.

 • Drie systemen met een overlapping, de bediening van het rechthoekig systeem bevindt zich in de verbinding (opening ca. 1 cm)
 • max. breedte per afzonderlijk system 600 cm, max. hoogte 500 cm
 • Separate bediening voor elke systeem via ketting/koord of motor
 • Lamellenpakketzijde van het schuin systeem is altijd de hoogste zijde
 • Lamellenpakketzijde van het recht systeem rechts, links, midden of als middensluiting
Adviesprijs vanaf 250 € vanaf 175 €
Selecteren

Verticale lamellen voor schuine ramen met verticaal gebogen bovenzijde

schematische Darstellung einer Slope-Lamellenanlage mit einer Schiene

In tegenstelling tot de klassieke slope komt bij lamellensystemen de overgang van de hoge kant naar het recht naar beneden hellende deel in een elegante boog. Bij ons hebt u de keuze uit afzonderlijke gebogen slopes of gevarieerde combinatiemogelijkheden.

Waroom sundiscount?
 • Kwaliteit van het werk van Duitsland
 • Op maat gemaakt
 • Grote kleurencollectie
 • Snelle levering
 • Enorme keuze, gunstige prijzen
 • Duurzaamheid als doel