silberne Aussenjalousie an Schulfassade

BuitenjaloezieŽn 50 mm Comfort

Een buitenjaloezie is een modieuze en flexibel inzetbare bescherming tegen de zon.

De lamellen van de buitenjaloezieŽn zijn 50 mm breed en worden gemaakt van speciaal gelegeerd, zeer flexibel, concaaf-convex gebogen, kopervrij aluminiumband. Tevens zijn de lamellen voorzien van een geŽmailleerde dikke laklaag en zo tegen het weer beschermd. Als ze vuil zijn, kunt u ze met water schoonmaken.

Met de verschillende bedieningsvarianten vindt u voor elke beglazing de juiste buitenjaloezie. U ontvangt naar keuze een elektromotor, een zwengel of een eindloos koord.

De beveiliging tegen de wind vindt plaats met een 2,3 mm dikke staaldraad.

Door middel van koppeling zijn tot 6 m brede installaties mogelijk.

Voor bijzonder brede ramen bestaat de mogelijkheid om tot drie buitenjaloezieŽn of rolluiken aan elkaar te koppelen. Door de verbinding tussen de installaties kunnen tot 6 meter brede gevelstukken met een gekoppelde installatie van schaduw worden voorzien.

Bedieningsvarianten

U kunt geheel volgens uw persoonlijke smaak, comfortwensen of de bouwkundige omstandigheden een van de drie bedieningsvarianten kiezen.

Eindloos koord

Buitenjaloezie met eindloos koord als bediening

Bij de bediening met een eindloos koord hangt slechts ťťn koord naast de installatie. Het koord is in een lus gelegd die over de binnenliggende koordomleiding (aandrijving) wordt geleid. Deze aandrijving staat twee centimeter buiten de bovenrail.

Door aan dit slijtvaste koord te trekken, kunt u de buitenjaloezie naar boven trekken of laten zakken. Voor de regeling van de lichtinval kan met het eindloos koord ook de hoek van de lamellen worden ingesteld.

Zwengel

Buitenjaloezie met zwengel als bediening

Met een gebogen zwengel wordt bij deze variant de installatie omhoog en omlaag gebracht. De zwengel dient echter ook voor het verstellen van de lamellen, om meer of minder licht in de ruimte toe te laten.

De draaistang kan naar keuze onder een hoek van 90° of 45° op de linker- of rechterzijde worden aangebracht. De lengte van de zwengel bedraagt minstens 50 cm.

De uitgang van de zwengel ligt standaard 2,5 cm binnen de bovenrail. Naar wens kan de aandrijving aan de zijkant tot 3 cm uitsteken.

Motor

Buitenjaloezie met motor als bediening

De bediening met motor gaat heel gemakkelijk. De motor is een krachtige 230 V elektromotor van de gerenommeerde firma Somfy ®. De elektrische aandrijving wordt onzichtbaar in de bovenrail geÔntegreerd.

Voor de bediening van de motor kunnen bedieningssystemen van Somfy ® worden gebruikt. Zo hebt u de mogelijkheid om ook meerdere buitenjaloezieŽn met een centrale bediening te openen en te sluiten.

Om de aansluiting eenvoudig te houden, is op de motor een 50 cm lang snoer met Hirschmannstekker aangebracht. Optioneel ontvangt u daarbij nog een Hirschmannkoppeling.

BuitenjaloezieŽn in detail

BuitenjaloezieŽn en zijn componenten

1. Kopprofiel

Kopprofiel

Kopprofiel - U-vormig, van staal, gegalvaniseerd en gemoffeld (daardoor corrosievrij), 57 mm × 51 mm, voor plaatsing van het volledige optrek- en draaimechanisme. Aandrijfas in het kopprofiel van aluminium groefbuis. Stabiele constructie, onderdelen van weerbestendig, klopvast kunststof. Opslag onderhoudsvrij en geluidsarm, bij zwengelbediening en doorlopend koord met ingebouwde spindelvergrendeling voor bovenste en onderste eindbegrenzing.

2. Lamellen

Lamellen

lamellen, 50 mm breed, van zeer flexibel, concaaf-convex gevormd, kopervrije aluminiumstrip met dikke laklaag, gemoffeld. Draagbanden, ladderkoord en optrekbanden van 100% polyester.

3. Onderprofiel

Onderprofiel

Onderprofiel - geŽxtrudeerd aluminium, technisch geŽloxeerd, desgewenst gemoffeld, dankzij ribben bijzonder stabiel en torsiestijf. Uiteinden afgesloten met kunststofkapjes. Kunststofkapjes met verschuifbare geleiders.

4. Windbeveiliging

Windbeveiliging

windbeveiliging - door 2,3 mm dikke staalkabel met polyamidemantel.

5. Mechanisme

Mechanisme - gepatenteerde, speciale kunststoflagering, stofdicht, zelfsmerend, met ingebouwde omkeervergrendeling.

6. Aandrijving

Aandrijving

Aandrijving - naar keuze met elektromotor, zwengelbediening of doorlopend koord
a) elektromotor met kopprofiel verdekt ingebouwd. Voor automatisch uitschakelen in bovenste of onderste positie is een eindschakelaar in de motor ingebouwd. Combinatie met wind- en zonnesensoren is ook mogelijk.
b) Bewegen van binnen met zwengelbediening geschiedt door een volledig gesloten, stof- en corrosiebestendige kegelwieltransmissie met reminrichting. Optrekken en neerlaten van de jaloezie, evenals het draaien van de lamellen geschiedt via een zwengel met kunststofhuls en verchroomde knikhendel. Doorvoering naar de binnenruimte via een scharnierlagering, instelbaar tussen 45 en 90į.
c) gevlochten doorlopend koord met doorvoering naar binnen.
d) Draai- en trekkoord met binnenliggend koordslot.

7. Textiel

Textiel - Ladderkoorden en doorlopende koorden van 100% polyester, krimp- en rekvrij. Kleur wit, grijs of zwart (wordt op kleur aangepast)

+ Ophaalband

Ophaalband - van zeer stabiel synthetisch textielband, kleur wit, grijs of zwart (wordt op kleur aangepast).

Waroom sundiscount?
  • Kwaliteit van het werk van Duitsland
  • Op maat gemaakt
  • Grote kleurencollectie
  • Snelle levering
  • Enorme keuze, gunstige prijzen
  • Duurzaamheid als doel